Urban Wool Urban Wool

Om

Om Urban Wool

Urban Wool är ett svenskt varumärke som designar kläder redo att börja tillverka själv. Vi säljer Knit-Kit med allt du behöver för att komma igång. Alla kit innehåller garn, stickor och en stickbeskrivning som visar hur du enkelt stickar plagget. Resultatet blir ett fint plagg med känsla, lite rock n`roll och en massa kärlek. Ett plagg du har gjort själv. 

Varje säsong kommer nya plagg med stickbeskrivningar som passar både nybörjare och fortsättare. Vi har kit med mönster för dig som både vill sticka vuxenkläder eller babykläder. Vill du börja sticka är detta stället att börja på. Har du stickat länge kan du fortsätta att utvecklas med oss. 

Slow Fashion

Vi brinner för och tror på konceptet Slow Fashion. Med Slow Fashion menar vi att det idag köps och slängs för mycket vilket tär på jordens resurser. Vi vill verka för ett mer hållbart samhälle där vi återvinner och använder de produkter vi köper. Att sticka sina plagg tror vi är en del av att verka för ett mer hållbart samhälle. Plaggen du stickar är plagg du är stolt över, som har bra kvalité och är tidlösa i sin design. De kan bäras om igen och de bärs med kärlek. Vi jobbar därför med garner som är ekologiska eller tas fram på ett sätt så att vi inte sliter för mycket på jordens resurser, samt knappar som återvinns. Knapparna köps upp via second-hand, tvättas och matchas ihop med de olika plaggen.
 

Vårt garn

Vi jobbar med kvalitétsgarn. Svenskt ull som är insamlat från gårdar på Öland. Ull som annars skulle slängas ser vi till blir använt för bättre syfte.

Alpackan kommer från Peru. I Peru finns 97% av jordens alpackor. Alpackagarn är ett material som andas och vars plagg man kan använda under alla årstider. Det är mjukt och skönt mot kroppen. Alpackagarn har idag ingen officiell ekologisk märkning och kan därför inte marknadsföras som ekologisk. Men alpackorna är fria djur som inte föds upp för att användas till garn. De lever fria. 

Vår bomull är ekologisk. Bomullen odlas i södra Peru där jordbrukarna äger sina egna gårdar. Att bomullen odlas ekologiskt innebär bland annat att skadeinsekterna bekämpas med biologiska metoder istället för kemiska medel, man använder inte kemiskt konstgödsel och bevattningen sker med hjälp av smältvattnet från Anderna.


Grundarna

Urban Wool är grundat av Charlotte och Mikael Stålnacke. Charlotte designar alla våra plagg och skriver stickbeskrivningarna. Charlotte har alltid haft ett brinnande intresse för att skapa, sy, sticka och göra om äldre saker till nya. Följ gärna vårt bloggande på http://urbanwool.blogspot.se/

Vi håller till i Göteborg. Hör gärna av er till oss om du har frågor, tips, idéer eller bara vill dela med dig av resultatet på din stickning. Maila oss på info@urbanwool.se eller ring oss på 0702-365646. Och du, glöm inte att gilla oss på facebook för att få inspiration och ta del av erbjudanden, https://www.facebook.com/UrbanWool

Vi hoppas att du kommer uppskatta att sticka våra plagg lika mycket som vi gör. 

Välkommen till Urban Wool.

Charlotte och Mikael StålnackeMejla oss

Returpolicy     Allmänna villkor